Reissut 2002

Saimaalla

Vietimme mukavan kesälomaviikon veneillen Saimaalla. Ensimmäinen määränpää oli Sulkavan Soudut joihin lähti myös Antti Suvanto veneellään mukanaan (veneen täydeltä) ystäviä.
Tässä muutama kuva Sulkavalta. Ekassa kuvassa on venekunta joka osallistui soutuihin... ainakin juhlintaan. Muutama kuva on Linnavuorelta jonne pääsee veneen lisäksi myös autolla. Ainakin vuoren juurelle. Kauniit maisemat avautuu "muutaman" jyrkän porrasaskelman jälkeen.
Pojat tulivat Savonlinnasta asti lautallaan Maisemia Linnavuoren huipulta Minä Linnavuoren maisemissa Linnavuori

Matkaa jatkettiin Markuksen kanssa Sulkavalta Punkaharjun suuntaan.
Maisemat olivat kallioiset ja siirtolohkareita riitti. Pysähdyimme katsomaan suurta kalliossa olevaa luolaa Kongonpäässä. Se oli mielenkiintoinen ja muitakin "tutkimusmatkailijoita" tuli katsomaan luolia. Veneen sai kiinni luola-aukon edessä olevaan koivuun ja ankkuri vajosi syyyyvälle. Lämpimästä päivästä huolimatta oli aika laittaa kumisaappaat jalkaan, käärmeiden varalta. Illalla saavuimme Mitinhiekalle jonne jäimme yöksi. Todella matala hiekkaranta ja paljon äkäisiä paarmoja. Rannalla oli hyvä grillikatos ja polttopuita reilusti. Pääsimme grillaamaan Sulkavalta kuljetettuja grillipihvejä ja nauttimaan viinistä muiden veneilijöiden mukavassa seurassa.
Minä Markus Kongonpää Mitinhiekka
 
Aamulla oli ihana pulahtaa kirkkaaseen veteen pikkuisten kalojen sekaan uimaan. Lähdimme etsimään veneilijän opaskarttaan merkittyä kyläkauppaa, jonka piti sijaita ihan veneilijän ulottuvilla pienessä lahden poukamassa. Rantauduimme, kauppaa vaan ei näkynyt. Kävelimme parisen kilometriä kaupalle helteessä ukkosen jyrähdellessä uhkaavasti. Kauppias totesi, että olemme rantautuneet "vanhaan" satamaan. Nykyinen, mikä on100m matkan päässä kaupasta, on merkitty kyltillä joka jäi meiltä huomaamatta...


TAKAISIN

   www.vicky.fi