Finnsport 500rs   

Veneily aloitettiin Finnsport 500rs tuulilasiveneellä. Kesän 2000 veneilimme merellä, Kotkan edustalla. Lehmäsaari oli lähellä ja hieno hiekkarantainen saari, jonka rannalta löysin myös meripihkaa. Saari oli erittäin suosittu veneilijöiden keskuudessa juhannuksena ja pienelle Finnsportille oli vaikea löytää vapaata rantaviivaa.
Kaunissaaressa kävimme kerran, toista kertaa ei enään lähdetty korkeiden aaltojen sekaan. Vietiinpä vene kerran trailerilla Sulkavalle Suur-soutujen aikaan vuonna 2000. Keväällä Finnsportin keltainen väri alkoi olla kovin huonossa kunnossa ja kaipasi muutoinkin ehostusta. Markus hioi ja maalasi veneestämme aivan uuden veroisen.
Kesällä 2001 veneilimme mukavasti pienemmillä aalloilla Saimaalla. Imatran satamasta lähdettäessä  mukavia kohteita on Lintusaari, Huuhaan hietikko, Satamosaari ja Puumala. Vesihiihtoon soveltuu Huuhaan edusta ja Satamosaaressa on aina tullut syötyä hyvin nuotiogrilli ruokaa, makkarasta fileeseen.
Syksyllä 2001 vene myytiin ja ostimme tilalle hiukan suuremman boatin.

Four Winns Freedom -90

Four Winns Freedom:n ostimme moottori vikaisena. Aikaa moottorin korjaamiseen oli koko talvi varattu, mutta keväällä sitä vasta aloitettiin kunnostamaan. Kasaan koko paketti saatiin ja vene vesille vasta juhannusaattona 2002.

 Veneen oltua vedessä muutaman päivän, lähdimme myrskyisässä aallokossa ajamaan, jolloin pohja repesi. Oli varmaan entinen omistaja aiemmin ajanut kiveen. Veneen pohja korjattiin perusteellisesti ja vene laskettiin takaisin vesille.

 

Sea Ray 21 Seville Mid Cabin -88

Syyskesästä 2002 myytiin hyvin palvellut Four Winns 195 Freedom -90 uudelle omistajalle.Oli aika etsiskellä uutta venettä ja sellainen löytyi Porvoosta erään telakan pihasta. Vene oli ostohetkellä moottorivikainen ja tarkoitus on kunnostaa tekniikka kuluvan talven aikana.

Nyt eletään jo heinäkuuta ja taitaa tulla veneen kunnostuksen kanssa hiukan kiire. Tarkoitus oli saada vene viimeistään juhannukseksi vesille... kesäloma alkaa ja vene on edelleen telakalla.

TAKAISIN

   www.vicky.fi