KoiraLodjaus  
Tervetuloa

Historiaa

Tee se itse

Etsiminen

Johtolangat

Koiraa koskevat lait

Ulkoilu- ja retkeilysivuja

Aloite- ja palautelaattikko

 

 

Oman lodjun tekeminen 

Koiralodjauksen ero tavalliseen lodjaukseen on lodjujen sisältö. Koiralodjut nimetään piilottavan koiran mukaan tai lodjussa olevan tehtävän mukaan. Lodjuun laitetaan aina tehtävä löytäjille joko koiralle, ihmiselle tai molemmille.

Tehtävä voi olla esimerkiksi Mustin paras temppu kahdella jalalla seisominen, jos lodju on nimetty Mustin mukaan. Lodjun piilottajan kannattaa laittaa tehtävän lisäksi hiukan vinkkiä tehtävän suorittamiseksi, jos se on kovin vaikea. Mitä hauskempi tehtävä on, sen mukavampi mieli löytäjälle jää. 

Jokaisessa lodjussa on vakiona "vieraskirja", johon jokainen löytäjä leimaa omalla henkilökohtaisella leimalla ja kirjoittaa lodjussa olevalla kynällä ainakin päivämäärän ja mahdollisesti pienen viestin. Lodjussa on myös oma kiinteä leimasin, jolla löytäjä voi leimata muiston omaan vihkoon jos sellainen on mukana. Muu lodjun sisältö selviää tarkemmin partiolaisten sivuilta.

Tämä harrastus alkaa parhaiten suunnittelemalla ja valmistamalla ensin oman koiran nimikkolodjun. Samalla kannattaa harkita paikkaa johon lodjun aikoo piiloittaa, jotta se olisi mukava paikka liikkua koiran kanssa sekä piilon lähettyvillä olisi jokin erikoinen paikka tai maasto muuten kaunista. Kun lodju on valmis ja piilopaikka mietitty, kannattaa johtolangan lisäksi kertoa mihin vuoden aikaan lodjun voi löytää/ei voi löytää. Tai milloin sitä kannattaa etsiä, esim  ruskan aikaan.

 

   

partiolaiset

metsähallitus

 

Päivitetty 3.8.2003                 Copyright © Eija Korhonen                Sivut valmistuneet 3.8.2003